Uitgelicht
Ard Hesselink (2022)
Ard heeft het boek ‘Frits Lensvelt Jr. Erudiet Clochard, Ascetisch Bourgondiër’ geschreven over de oprichter van onze stichting ter ere van Frits’ 100ste geboortejaar op 13-05-2022. Frits was de oom van Ard. Er zijn bijdragen te lezen van diverse oud-collega’s, vrienden en familieleden. Veel foto’s en opnamen van werk van Frits zijn er in opgenomen. Ook is er een hoofdstuk van kunsthistorica Dr. Lies Netel, die Frits’ werk analyseert en een plaats geeft in de tijd. De presentatie van het boek vond plaats op 13 mei 2022 in het museum in Veere en daar is ook een kleine expositie van het werk van Frits te bewonderen. De Frits Lensvelt Stichting heeft de financiering van het boek voor haar rekening genomen. Het boek is te koop in het museum in Veere en bij Ard Hesselink. (NRC; 4 bollen).
Ard Hesselink (2019)
toezegging bijdrage voor het boek in wording "Tussen dam en dijk" over de levens zijn grootouders Frits Lensvelt Sr. en Nell Bronger. Uitgangspunt is meer aandacht en beter begrip voor het werk van Frits Lensvelt (waarvan veel in dit boek voor het eerst beschreven/getoond wordt) en een wijdere erkenning van het werk van zijn vrouw Nell Bronger die tot op heden in zijn schaduw een te anoniem bestaan heeft gehad.
Op 1 juni 2021 kwam het boek "Tussen dam en dijk" de levens van Nell Bronger en Frits Lensvelt" uit. 312 pag., 30x30cm, hardcover, meer dan 900 illustraties. Meer informatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toekenningen 2024
Bewonersvereniging Hof ter Veste (2024)
Bijdrage voor aankleding van het toneel van het Atrium. Het Atrium functioneert als ontmoetingsplaats voor de bewoners van Hof ter Veste en de wijk Klarenbeek. Het is de bedoeling om ten behoeve van de bewoners in Hof ter Veste die niet of nauwelijks ergens meer heen kunnen door bijvoorbeeld lichamelijke klachten en mensen uit de buurt o.a. culturele voorstellingen te verzorgen.
Stichting Maria Magdalena Cantorij (2024-2025)
Bijdrage voor project ‘Bach op de boerderij’, een educatief project voor leerlingen van basisscholen, wat nadrukkelijk klassieke muziek brengt op een ongebruikelijke locatie: een boerderij, museum of landgoed. In de voorstellingen gaat het over het leven op het boerenerf wat niet altijd gemakkelijk is, dieren hebben altijd weer verzorging nodig en het land moet steeds opnieuw worden bewerkt. Tijdens de voorstellingen worden delen van cantates van Bach, Schütz en Telemann uitgevoerd, die gecombineerd worden met de verhalen en liedjes van de Zeeuwse volkszanger Broeder Dieleman, om op deze wijze de klassieke cantates van enkele eeuwen geleden te verbinden met onze hedendaagse context.
Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp (2024)
Bijdrage voor de actie Pepernoot 2024. De Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp voorziet kinderen in achterstandsituaties/armoede van een sinterklaascadeautje. Voor de provincie Zeeland betreft het in totaal 560 kinderen.
Stichting Huifbedrijden Walcheren (2024-2025)
Bijdrage voor het organiseren van laagdrempelige activiteiten tijdens het wachten van de deelnemers (kinderen en jongvolwassenen aan het huifbed- en/of therapeutisch rijden. De stichting wil laagdrempelige activiteiten organiseren (zoals investeringen in toegankelijke speeltoestellen), omdat deelnemers vaak tegelijk komen maar niet tegelijkertijd kunnen paardrijden. Daarnaast wil deze organisatie een beschutte plek creëren, zodat deze kwestbare deelnemers enerzijds iets kunnen beleven op de ‘ontmoetingsplaats’ en anderzijds ook kunnen ontspannen op een beschutte plek.
Vereniging LFB (Landelijk Federatie Belangenverenigingen Onderling Sterk) (2024)
Eenmalige bijdrage voor STERK-opleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Deze opleiding geeft enkele pupillen in Goes de gelegenheid een opleiding te volgen, waarmee zij straks sterker op de arbeidsmarkt staan.
Stichting Buurtwerk Goes-Zuid (2024)
Bijdrage voor project ‘uitstapje kindervakantieweek’ + viering 45-jarig-jubileum vrijwilligerswerk van deze vakantieweek. Veel kinderen kunnen niet op vakantie en zelfs een bezoek aan een pretpark is al ver van hun bed. Met dit uitstapje verwacht de Stichting Buurtwerk Goes-Zuid de dromen van veel bezoekers te laten uitkomen.
Stichting VanHarte Middelburg (2024)
Bijdrage voor het verzorgen in Middelburg door Resto VanHarte van twee themadiners voor mantelzorgers en hun zorgontvangers. Het is de bedoeling om mantelzorgers en hun zorgontvangers eens in het zonnetje te zetten en dat op een ontspannen manier.
Stichting Strong Babies (2024)
Bijdrage voor de aanschaf van twee buidelstoelen voor te vroeg geboren kinderen die zijn opgenomen in het ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen.
VOF Mindflexx (2024)
Bijdrage voor het project ‘Jeugdcentrum Meetpoint in Beweging’ in Terneuzen. De ouders van deze kinderen hebben niet of onvoldoende financiële armslag om sportkleding aan te schaffen.
Stichting Petje Af Goes (2024)
Bijdrage voor project om kinderen in achterstandsituaties te motiveren hun toekomstkansen te benutten en te wijzen op de eigen verantwoordelijkheid in de maatschappij waarin zij leven door het verzorgen van opleidingsbijeenkomsten.
Stichting Na de Oorlog (2024)
Bijdrage om een gastspreker op te leiden ten behoeve van het ontwikkelen van een familie- en persoonlijk verhaal voor bewustwording in het onderwijs (o.a. over goed en fout, gevolgen Tweede Wereldoorlog enzovoort). Het is de bedoeling dat de gastspreker jaarlijks gastlessen op scholen in Zeeland zal geven en er ook een connectie is met Zeeuwse instellingen als Erfgoed Zeeland, Bevrijdingsmuseum Zeeland en Cultuurquadraat.
Stichting Eindeloos (2024)
Bijdrage voor ‘Eindeloos Eiland Festival’ , een vernieuwend, verbindend en ook educatief project. Waarmee de organisatie beoogt via talentontwikkeling meer te werken aan diversiteit en de focus zet op ‘Nieuwkomers’. Dit gebeurt via gebruikmaking van de spirituele functie van vlaggen en banieren zoals in veel andere culturen gebruikelijk is.
Stichting Bachkoor (2024)
Bijdrage voor 25 toegangskaarten om speciek te kunnen geven aan eenzame alleenstaanden of mensen met een smalle beurs om de uitvoering van het koor te kunnen bijwonen. De distributie van de toegangskaarten vindt plaats via de stichtingen Hofje onder den Toren en Samen voor Elkaar.
Stichting Levend IJzendijke (2024)
Bijdrage voor de uitvoering van een kindertoneelstuk over het beleg van IJzendijke door Prins Maurits. Met de bedoeling om op deze manier zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met spelen of kijken naar toneel en ze meteen wat van de geschiedenis van IJzendijke en Zeeland mee te geven.
Stichting Vrienden van de Borselse Sprinter (2024)
Eenmalige bijdrage voor de Borselse Sprinter. De doelstelling van de Borselse Sprinter is om eenzame ouderen bij elkaar te brengen, die zelf geen of nauwelijks mogelijkheden hebben om samen iets gezelligs te gaan doen en vaak de financiële middelen hiervoor niet hebben.
Stichting Theatermakers Achterhoek (2024)
Bijdrage aan theater op locatie ‘De Heks van Almen’’, een emanciperend en verbindend project en in deze tijd van anti-emancipatiebewegingen ook educatief.
Stichting Zeeuwse Concertzaal (2024)
Bijdrage voor de uitvoering van acht parkconcerten met klassieke-, hedendaagse- en wereldmuziek in Middelburg. Bedoeling is dat de concerten gratis toegankelijk zijn en zijn daardoor ook laagdrempelig. Daarnaast valt het ongedwongen, informele karakter in combinatie met kwalitatief hoogwaardige concerten met een grote diversiteit op.